Ypsilon Familiecentrum Psychose

(Digitaal) Ypsilon Familiecentrum Psychose 2021 

U vindt het Familiecentrum Psychose in het Postmushuis op het adres Hoge der A 26 in Groningen. U kunt daar elke derde woensdag van de maand langs komen voor een persoonlijk gesprek of informatie van 13.30 – 15.30 uur. U kunt zo binnen lopen. Door Corona doen we de gesprekken ook in december (15 december) digitaal. Zie meer daar over onderaan deze pagina.

Het Familiecentrum is er voor Familie/naasten van iemand met een kwetsbaarheid voor psychose.

Een van uw familieleden gedraagt zich niet zoals u gewend bent en vindt zelf dat er niets aan de hand is. U vermoedt dat er (opnieuw) sprake is van een psychose. Dan heeft uw familielid hulp nodig. Maar misschien geldt dat ook voor u. Als een familielid een psychose heeft kan dat u en uw gezin uit balans brengen. U praat er misschien over met familie of vrienden maar merkt dat ze niet echt begrijpen waarover u zich zorgen maakt. Toch kan een gesprek helpend zijn. 

Bij het Familiecentrum Psychose werken familieleden van mensen met een psychose. Zij zetten hun ervaring in om naar u te luisteren en u op weg te helpen om met uw situatie om te gaan. U bent daar welkom voor een persoonlijk gesprek, ook als u geen lid bent van Ypsilon. Op de openingstijden zijn 2 tot 4 ervaren familie/naasten aanwezig. U kunt bij hen aan tafel aanschuiven of met een van hen apart een gesprek voeren. Dat kan ook een gesprek zijn over praktische zaken waar u tegen aan loopt.

U bent ook welkom als u geen behoefte hebt aan een gesprek. U kunt dan ons voorlichtingsmateriaal bekijken, meenemen of kopen en u kunt materiaal lenen uit onze bibliotheek. Koffie en thee staan klaar.

Het Familiecentrum Psychose is er ook voor iedereen die om andere reden b.v. vanuit opleiding of beroep informatie zoekt over psychose en of de vereniging Ypsilon.

Zoekt u informatie vanwege uw studie of beroep, stuur ons dan via het contactformulier uw vraag zodat we kunnen kijken of we een afspraak met u kunnen maken voor een bezoekje aan ons Infocentrum.

Digitaal Familiecentrum Psychose op afspraak.

De eerstvolgende data voor het Familiecentrum is 15 dec. U kunt een gesprek aanvragen via onze contactpagina . Wij delen u dan in op een tijdstip tussen 13.30 en 15.30 uur. Bij de mail over het tijdstip krijgt u een link waarmee u op de afgesproken datum/ tijdstip kunt inloggen plus een korte beschrijving hoe het inloggen werkt. U krijgt dan een gesprek met 2 van onze vrijwilligers.

Het Digitale Familiecentrum Psychose is een tijdelijke oplossing. Zodra we weer in het Postmushuis terecht kunnen laten we u dat hier weten. Ypsilon leden en relaties krijgen hierover een nieuwsbrief toegestuurd.

 

 

We geven ook voorlichting op locatie, bijvoorbeeld bij opleidingen of organisaties die zich bezighouden met zorg/ ondersteuning van mensen met een psychiatrische achtergrond.Wilt U hierover meer informatie, gebruik dan het contactformulier.

Het Familiecentrum is gevestigd in het Postmushuis aan de Hoge der A 26 in Groningen. Daar houden we ook onze Ronde Tafels, thema-avonden, werkgroepoverleg en cursussen. De Hoge der A ligt in het centrum van de stad. Het pand is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Er is beperkte parkeermogelijkheid. Parkeergarages zijn op ongeveer 7 minuten lopen afstand. Zie de situatieschets.