Cursussen

Cursussen en workshops

Ypsilon Groningen organiseert één keer per jaar een cursus voor familie/naasten. De cursussen worden in onze nieuwsbrief en via berichten op deze website aangekondigd.

De eerstvolgende cursus is de workshop Kom op Verhaal.

We organiseren deze workshop in samenwerking met de vereniging Plusminus, leven met bipolariteit. De workshop wordt gegeven door Monique Engelbertink van Ervaringsverhalen.nl.

De workshop wordt gegeven op twee zaterdagen:  9 en 30 november. Begin- en eindtijdstip: 12.30-15.30 uur. Door een plaatselijke subsidie kunnen we de cursus aanbieden voor E50,- p.p. (totaalprijs voor beide dagdelen). 

U kunt aan de workshop deelnemen als familie/naaste bent van iemand met een psychosegevoeligheid of bipolariteit.

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

*******************************************************************************************************

Over de workshop

In de workshop beschrijft u middels korte opdrachten betekenisvolle ervaringen en keerpunten uit uw leven. Het plezier in schrijven en het bekijken van heden, verleden en toekomst vanuit een nieuw perspectief staan centraal. Het hoofddoel van de workshop is bewustwording, empowerment en het benutten van krachtbronnen. De workshop is speciaal ontwikkeld voor naasten van mensen met een psychische aandoening. Dat kunnen ouders van…, partners van, kinderen van…of broers en zussen van.. zijn. U ontvangt na afloop een hand-out met daarin een overzicht van de oefeningen. Samen met uw eigen teksten vormen deze hand-outs een persoonlijk naslagwerk waarmee u na afloop zelfstandig verder kunt schrijven.

Ervaringen van deelnemers:

“Deze  workshop kwam voor mij op het juiste moment op mijn pad. Ik zou hem anderen ook aanraden.”

“We hebben gelachen en met ontroering geluisterd naar de kracht en vindingrijkheid  van elkaar.”

“Het was fijn om met gelijkgestemden van taal te genieten.”

” Ik raad deze workshop aan “lotgenoten” aan. Het helpt om verder te komen in je leven en omstandigheden beter te relativeren.”

Wil je uitblazen, bijkomen en je verloren kracht hervinden? Zelf eens centraal staan in plaats van je zieke familielid of de hulpverlening? Kom dan naar de workshop Kom op Verhaal.

********************************************************************************************************

Vorige cursussen:

  • Workshop Hoezo ziek? Verbindende Gespreksvaardigheden op zaterdag 17 november 2018. Gebrek aan ziekte-inzicht bemoeilijkt het contact met onze zieke familieleden. Ypsilon ontwikkelde met Jules Tielens een workshop waarin u leert in gesprek te blijven met een familielid dat kampt met gebrek aan ziekte-inzicht. De workshop wordt gegeven door ervaren familieleden die zijn getraind door Tielens. Hebt u deze workshop gemist maar wilt u er meer over lezen ga dan naar de website van Ypsilon landelijk. De workshop wordt door het hele land gegeven. Misschien kunt u elders mee doen.
  • Cursus Individuele Gespreksvoering op zaterdag 13 januari 2017
    De cursus is bedoeld voor vrijwilligers van Ypsilon in Groningen, Friesland en Drenthe die als “luisterend oor” willen optreden. In de cursus leert u de basistechnieken van Individuele gespreksvoering. De cursus wordt gegeven door PGO support.